FATSA TİCARET BORSASI BAŞKANI ALİ FEYZİ"ÜRETİCİ KALİTEYİ ARTTIRIRSA FİYATTA KENDİ KENDİNE ARTACAKTIR

Fatsa Belediyesi Çamlık Restoranda gerçekleşen yemekte Başkan Ali Feyzi’ye Başkan yardımcılarıHicabi Buladı ve Murat Kıran, Yönetim kurulu üyesi M. Hulusi Yerebasmaz, Meclis Başkanı Hüseyin Aydın ve Genel sekreter Hakan Ateşli eşlik etti.

Ticaret Borsamızı El Birliği İle Hep Birlikte Yöneteceğiz

Başkan Ali Feyzi yaptığı konuşmada: “Ticaret borsamızda bir seçim gerçekleşti ve 3 adayın yarıştığı seçimde ben ve arkadaşlarım borsanın yeni yönetimini devir aldık. Bundan sonra ilçemizde Ticaret Borsamızı el birliği ile hep birlikte yöneteceğiz. İlçemizin ve en önemli geçim kaynağımız olan fındığınmenfaatleri konusunda hep birlikte olup çözüm noktasında dayanışma içinde olacağız. Birlikte çalışarak ilçemizde basın mensupları ile yükselen çıtamızı daha da üst seviyelere çıkaracağız. Fatsa Ticaret Borsası bütçesini istediği şartlarda artırabilirse ilçemize ilerleyen yıllarda bir okul kazandırmak istiyoruz. Okulun inşaatının başladığı sırada inşallah hep birlikte temellerini atarız. Bizim en büyük hedefimiz ilçemize bir okul kazandırmaktır. Öyle bir okul yapmak istiyoruz ki, okulumuzdan mezun olan öğrencilerişbulma konusunda sıkıntı çekmeyecekler.” dedi.

Fındığın En Büyük Sorunlarından Biri Alfatoksin Sorunudur

Çalışma alanlarının başında fındığın geldiğini belirten başkan Ali Feyzi: “Fındığın fiyatını, kalitesini artırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda bölgemizde ki siyasetçilerimizin desteğine ihtiyacımız var.

Fındığın tek sorunu fiyatı değildir, kalitesi de çok önemlidir. Bu yıl ki hasat öncesinde üreticilerimizi bilgilendirmek adına basın mensuplarına ve bizlere büyük görevler düşüyor. Fındığın toplanması, çuvallanması, kurutulması ile ilgili önemli çalışmalarımıza gazete ve televizyonlarınızda yer verirseniz, üreticilerimiz daha fazla bilgi sahibi olacaklardır.Kalitenin yüksek olması akabinde Fındık fiyatına yansıyacaktır. Fındığın en büyük sorunlarından biri aflatoksin sorunudur. Sağlam depolama ve kurutma olmadığı sürece aflatoksin sorunu ile devamlı karşı karşıya kalacağız. Bu durumda fiyatları ciddi şekilde etkiliyor. İtalyan fındığı ile Türk fındığı arasındaki en büyük kalite farkı alfatoksindir. Ziraat Odalarının, Tüccarların, sivil toplum örgütlerinin, basın mensubu arkadaşlarımız bu konuları devamlı gündeme getirdiğinde fındığın fiyatlarında artışı göreceğiz” dedi.

Üretici Kaliteyi Artırırsa Fiyatta da Kendi Kendine Artacaktır

Fındık fiyatları sezon başında düşük olursa bölge milletvekillerimizle birlikte gider Başbakanımızın kapısında yatarız diyen başkan Feyzi: “Eğer bizim fikirlerimizi önemsemezlerse basın mensupları aracılığı ile yaşanılan süreci anlatırız. Demokrasinin en büyük gücü basındır. Birlikte hareket edersek bizim yapamayacağımız, aşamayacağımız bir konu olmaz. Bizler devlet büyüklerimize konularımızı arz ederiz. Onlar gerekeni yapmazlarsa bizlerde onları  halkımıza şikâyet ederiz. Seçimlerde de halk ona göre tercihini yapar ya da yapmaz. Fındıkta  önce kalite gelir. Üretici sadece fiyatla ilgilenmemelidir. Üretici kaliteyi artırırsa fiyatta kendi kendine artacaktır” dedi.

50 Km Hız Artık Zulüm haline gelmiştir

İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan radar uygulaması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Ali Feyzi: “Bu konu ile ilgili önemli girişimlerde bulunduk. Ordu Valimize bu konularda bilgi verdik ve bizlere gerekeni yapacağını belirtti. Bu konuda az da olsa yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Eskisi gibi radar uygulaması yapılmıyor diyebiliriz. 300 metre arayla radar aracı görmüyoruz; ama hala 50 km hız sınırı ile ilgili ciddi kontroller yapılıyor. Bu artık kontrolden çıkıp vatandaşa zulüm haline geliyor. Bu konuyla ilgili olarak, bölgemizdeki siyasetçilere basın mensupları aracılığı ile sesleniyorum. Burada vatandaşlar zulüm görüyorsa bununla ilgili çözüm getirmek bölgemiz siyasetçilerine düşüyor” dedi.

Son olarak konuşmanın ardından yemekte Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Ali Feyzi ve üyeleri basın mensupları ilçemizde ki sorunlar ve ne yapılması gerekir konusunda istişare yaptılar. FATSA GÜNEŞ 21/06/2013

Bu Makele 588 Kez Okunmustur.

Amerikan Doları: Alış: 2.1284 -> Satış: 2.1322
Euro: Alış: 2.9411 -> Satış: 2.9464
GBP: Alış: 3.5662 -> Satış: 3.5848
mod_vvisit_counterBugün2367
mod_vvisit_counterDün7133
mod_vvisit_counterBu Hafta80481
mod_vvisit_counterGeçen Hafta99526
mod_vvisit_counterBu Ay267176
mod_vvisit_counterGeçen Ay250509
mod_vvisit_counterToplam4211257

Fındık Fiyatı

18.04.2014

%50 Randıman

8,80 TL

Vagon-Kombine

Bu site içerisinde yer alan metin ve görseller Fatsa Ticaret Borsası tarafından sağlanmaktadır.
Sitede yer alan veriler bilgi amaçlı olup resmi nitelik taşımamaktadır.
Her hakkı saklıdır 2011 ©